Murermester Allan Vester

Krogagre 22

8240 Risskov​

Tlf.: 86 21 78 00

Mobil.: 40 41 23 01

murermester@allan-vester.dk

Isoleringscertificeret murermester

Isoleringscertificeret murermester giver skimmelsvamp kamp til stregen

Som ny udklækket isoleringsspecialist er murermester Allan Vester fra Risskov - Aarhus klar til at tage kampen op mod skimmelsvamp og fugtproblemer. Allan Vester er blevet certificeret i at udføre indvendig efterisolering uden brug af dampspærre, og resultatet er skimmelbekæmpende efterisoleringsløsninger, der løfter beboernes komfort og indeklima.

Kondens, kuldeboer, huller og utætheder. Mangelfuld efterisolering skaber hurtigt ideelle betingelser for skimmeldannelse og kan medføre alt fra allergi og ubeboelige rum til ødelagt indbo og husejertab.

Ifølge murermester Allan Vester fra Risskov - Aarhus, har specielt indvendig efterisolering hidtil været voldsomt nedprioriteret på det danske marked pga. dårlige erfaringer med alt fra varmetab og træk til skimmel og fugt, bl.a. som følge af forkert eller dårligt monterede dampspærrer. Behovet for holdbare efterisoleringsløsninger er dog i vækst, og for at imødekomme dette er Allan Vester netop blevet certificeret i at udføre indvendig efterisolering, der effektivt og sikkert modvirker skimmelsvamp og råd – helt uden brug af dampspærre.

Sikker optimering af indeklimaet

- På trods af at mange hidtil har fravalgt at opføre indvendig efterisolering i boligen, så oplever vi nu en stigende interesse for de indeklimamæssige fordele, der er at hente ved indvendig efterisolering. Og interessen stammer ikke kun fra offentlige og private bygherrer, men også fra private boligejere, der ønsker at gribe håndværkerfradragets muligheder og give huset en kærlig behandling, udtaler Allan Vester. Han fortsætter:

- For mange boligejere er indvendig efterisolering en effektiv måde at optimere indeklimaet på ved at få bugt med forringende faktorer såsom skimmel og kuldeboer. Perspektivet rækker dog længere end bekæmpelse af fugt og opretholdelse af en sund hygiejne i bygningen, da udbedring af skader, besparelser på varmeregningen samt forbedringer af komfort, overfladetemperaturer mv. også udgør vigtige parametre.

Slut med skimmelsvamp og råd

Bag certificeringen, som Allan Vester har opnået, står byggematerialeproducenten Xella, der bl.a. producerer mærket Ytong, som anvendes til størstedelen af bagmurene og skillevæggene i langt de fleste typehuse i Danmark. Ytong Multipor er solide, højisolerende isoleringsplader, der har eksisteret på det tyske marked i 15 år, og gennem kursusforløbet er Allan Vester blevet certificeret i at efterisolere med disse plader, hvilket har rustet hans firma til at imødekomme den voksende efterspørgsel på enkle og intelligente efterisoleringsløsninger.

- Som murerfirma ser vi ofte både ældre og nyere boliger, der er ramt af skimmelsvampsproblemer, som kunne have været undgået med den rette efterisoleringsløsning.Netop her er det afgørende, at man ikke går på kompromis med materiale kvaliteten men i stedet går efter fugtregulerende løsninger, der effektivt modvirker ophobning af vand i murværket, siger Allan Vester og fortsætter:

- Erfaringer viser, at løsninger med dampspærre, som ikke er opført korrekt, let kan resultere i kondens pga. kolde ydervægge, hvilket er den ideelle vækstfremmer for skimmel. Det isoleringssystem, som vi anvender, er 100 pct. uorganisk og forebygger effektivt fugtområder i konstruktionen samtidig med at vandindholdet reguleres på naturlig vis. På den måde er vejen banet for en skimmelfri bygning med behagelige overfladetemperaturer og vægge, der føles hårde og massive og samtidig kan ånde, afslutter han.

For yderligere information, kontakt:

Murermester Allan Vester

Murermester Allan Vester

Krogagre 22

8240 Risskov​